1-31 OCAK RAHİM AĞZI (SERVİKS) KANSERİ FARKINDALIK AYI
10 Ocak 2022

Serviks yani rahim ağzı kanseri, tüm dünyada kadınlarda en sık görülen 4. kanser iken, jinekolojik kanserler içinde tüm dünyada en sık görülen kanser tipidir. Çok faktörlü bir hastalık olmakla beraber bilinen en önemli 2 risk faktörü yüksek riskli HPV virus tipleri ile enfeksiyon ve sigaradır. HPV aşılarının zamanında yapılması rahim ağzı kanserini önlemektedir ve ülkemizde de başarı ile sürdürülen tarama programları sayesinde kanser ve kanser öncüsü lezyonların erken tanı ve tedavisi mümkün olabilmektedir. Hastanemiz bünyesindeki jinekoloji uzmanlarından HPV aşıları ve tarama programları hakkında bilgi isteyiniz. Hastanemiz jinekolojik onkoloji bölümünde de öncül lezyonlar ve kanser tedavileri  başarıyla uygulanmaktadır.

Serviks1.jpg