Anne & Bebek

Anne Dostu ve Bebek Dostu

Bebek Dostu Hastane

Bakanlığımızca 1991 yılından bugüne temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”    sürdürülmektedir.

Bu kapsamda Kurumumuzda anne ve anne adaylarımızı bilinçlendirmek ve gerekli programların hazırlanması, anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasını sağlamak amacıyla Bebek Dostu Komitesi kurulmuş ve Hastane Emzirme Politikamız belirlenmiştir. Bebek Dostu Komitesi çalışmaları doğrultusunda personelimize yönelik Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı eğitimleri gerçekleştirilmiştir ve eğitimler devam etmektedir.

25 Mayıs 2022’de Bakanlığımız Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım değerlendirmesi gerçekleştirilmiştir.

Anne Dostu Hastane
Hastanelerde doğum hizmeti, esas olarak doğum üniteleri tarafından sunulurken, ilgili çok sayıda birim de bu hizmeti çeşitli boyutlarda desteklemektedir. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere çeşitli uluslararası örgütler hastanelerin doğum üniteleri tarafından sunulan normal doğum yardımını en sağlıklı doğum şekli olarak kabul etmektedir. Bu yaklaşımdan hareketle doğum ünitelerinin sunduğu sağlık hizmetlerini her açıdan geliştirmeye yönelik olarak T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından “Anne Dostu Hastane Programı” başlatılmış ve “Ulusal Anne Dostu Hastane Kriterleri” belirlenmiştir.
Bu kapsamda Hastanemiz Anne Dostu Hastane Politikası hazırlanarak tüm personel ile paylaşılmıştır.
Tüm gebelerin güvenli ve kaliteli gebelik izlemi ve doğum hizmeti almasını sağlamak amacıyla ANNE DOSTU HASTANE faaliyetlerimiz devam etmektedir.

07 Temmuz 2022