Gebe Okulu Başvuruları Devam Ediyor...
03 Haziran 2022

GebeOkulGiris.jpeg   GebeOkulGiris2.jpeg

2gebe.jpg
3gebe.jpg
4gebe.jpg

GEBE OKULU NEDİR?

Tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. hastanemizde bilgilendirme ekranındaki gebe okulu reklamı ve poliklinik çalışanlarının yönlendirmeleri ile gebeler gebe okuluna ulaşır. Hastanemizde gebe okuluna müracaat eden gebelerin gebe okulu kaydı yapılır.

Gebeliğin 29. haftası itibari ile eğitim ve gebelik egzersizleri programına başlanır. Gebelik haftası ne olursa olsun gebeye gebelik süreci, doğum ve doğum sonrası , anne sütü ve emzirme, aile planlaması konularında danışmanlık hizmeti verilir. Eğitim alan gebeler mutlaka ilgili formlar ile kayda alınır. eğitim öncesi ve sonrası anketler doldurtulur. Gebelikte egzersiz için anketler ve onam imzaları alınır.

Gebe okulu eğitimi gebeler eğitim sonrası sertifikalandırılır.

GEBE OKULUNUN FAYDALI

Gebelere doğum ve doğum sonrası dönemdeki duygusal durumları ile baş etmeyi öğretmek

Kendilerine anneliğe hazır hissetmelerini sağlamak.

Eşlerin arasında güçlü ilişkiler ve verimli bir işbirliği oluşturabilmek

Doğum eylemi ile baş etmeyi öğretip, olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek.

Doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak

Bebek bakımına yönelik becerileri kazandırmak.

Gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak.

Gebenin korku-ağrı-gerginlik döngüsünü kendi başına başetme mekanizmasıyla yok etmesini sağlamak.

Emzirme anne sütünün önemi hakkında gebeyi bilgilendirmek

GEBE OKULUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Gebelik haftası 29 ve üzeri olanlar

Egzersiz yapmaya engeli olmayanlar.

Riskli bir gebeliği olmayanlar.

Ağır psikiyatrik hastalığı olmayanlar.

Eğitime katılımda sürekliliği sağlayabilenler.

Gebe okuluna katılmak için onay veren bütün gebeler ÜCRETSİZ başvurabilirler.

Gebe Okulu Eğitim Programı

1. HAFTA: gebe kalmadan önce yapılması gerekenler, üreme organları, gebeliğin oluşumu, gebelikte beslenme, gebelikte tehlike belirtileri ve yapılması gerekenler, gebelik döneminde yapılması gereken testler, gevşeme

2. HAFTA: hastane hazırlığı ve doğum çantası, doğum çeşitleri , doğum evreleri doğum ağrısını azaltma ve doğumu kolaylaştırıcı yöntemler, gevşeme ve egzersizler

3. HAFTA: doğum sonrası bakım ve lohusalık dönemi, bebek bakımı, anne sütü egzersiz ve gevşeme